Načítavam, čakajte prosím ...

Projekt realizovaný vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje

Karpatská Perla, Šenkvice

Harmónia prírody a poctivej výroby, rodiny a tradície, malokarpatského kraja a vinohradov. To je KARPATSKÁ PERLA
Suchý vrch, Noviny, Kramáre, Kalvária, Ingle, Šajby, Nad Polankou...60 hektárov našich vinohradov s odtlačkami neustálej poctivej práce. Už od roku 1991 sa s citlivosťou a rešpektom staráme nielen o ne, ale aj o kraj v ktorom žijeme a vyrábame víno. Práve tam sa pri východe slnka prebúdza miazga v našich vinohradoch a rodia perly. Perla je vznešeným odkazom na to, čo tvoríme celý život. Priamočiare, pekné a kvalitné víno. Je to nápoj lásky, úprimnosti a priateľstva.

Karpatská perla je jedno z najmodernejších vinárstiev malokarpatského regiónu, očarí Vás rodinnou atmosférou a úprimnosťou. Nie je to tak náhodou. Karpatská perla je stále rodinný podnik, v ktorom kraľuje Ing. Margita Šebová so svojim manželom Ing. Ladislavom Šebom. To, čo nám poskytujú v súčasnosti, nevzniklo zo dňa na deň. Celé vinárstvo sa rozvíjalo postupne z „garážovej“ firmy v suteréne rodinného domu v obci Vinosady a po presťahovaní sa do obce Šenkvice na pôde bývalého podniku na spracovanie drobného ovocia. Postupne sa dobudoval sklad i poschodová vínna pivnica. Nespoľahli sa len na vlastné cítenie priestoru, ale dali možnosť aj odborníkom, a tým pádom máme možnosť kochať sa priestorom, kde sa snúbi moderný dizajn s tradíciou. Na tradícii si dávajú záležať aj pri výrobe vína či pri výbere tradičných odrôd alebo spôsobe spracovania. Mottom rodinného vinárstva je myšlienka, ktorá spája to o čo sa snažia vo vinohradoch a v pivnici „Perly sa rodia vo vinohrade“

karpatska perla, manzelia Šebovci

 

 

Z ich portfólia treba jednoznačne poukázať  na odrody, ako sú Veltlínske zelené, Rizling rýnsky, Devín, Frankovka modrá alebo niektoré z ich prírodne sladkých vín. Súčasťou vinárstva je aj vyhliadková veža, ktorá vznikla prerobením stále fungujúceho vodojemu, a tak sa môžete pokochať pohľadom do okolia a na Malé Karpaty a ich vinohrady. 

Vinohrad Suchý vrch

je 28 hektárová vinica. Leží pri obci Svätý Martin a susedí s Martinským lesom, chráneným Naturou 2000. V roku 2000 tu vysadili novošľachtence Muškát moravský, Pálavu, Devín, Aurelius a André, ale aj Cabernet Sauvignon a Alibernet. V roku 2006 sme dosadili Rizling rýnsky, Pinot Noir a Pinot Gris. Podložie tvorí hlinito-sprašová pôda.

Vinohrad Noviny

sa nachádza medzi Modrou a Šenkvicami. V rodinnej vinici sa tu na hlinitom podloží rozprestiera rodisko Veltlínskeho zeleného. Vinohrad je položený na svahu orientovanom na juhozápad a spoznáte ho podľa čerešne, ktorú posadila ešte prababka Laca Šeba.

Vinohrady Šajby, Kramáre, Kalvária

sa nachádzajú na juhovýchodných svahoch Malých Karpát v blízkosti modranskej Kalvárie. Unikátny terroir slnkom zaliatych viníc ešte umocňuje žulovité podložie. Dokáže akumulovať teplo a napomáha hroznu získavať optimálnu zrelosť. Dozrievajú tu nové vinice vysadené Rizlingom rýnskym. Na jar 2018 tu vysadili 8 hektárov s odrodami Rizling rýnsky, Pinot Blanc, Veltlínske zelené, Tramín červený a Frankovka modrá. 

Vinohrady vo Vištuku

sú na sprašovom podloží, kde sa darí odrode Müller Thurgau. Na jar 2017 tu boli vysadili 3 hektáre nových viníc s odrodou Frankovka modrá.

Príďte si vychutnať príjemnú vinársku architektúru, kvalitné vína a srdečných ľudí. A to všetko priamo v srdci malokarpatského vinárskeho regiónu v Šenkviciach